Direktlänk till inlägg 15 februari 2009
1: Tag en tvååring. placera denna i köket tillsammans med utvalda skålar (förslagsvis i plast) och ingredienser. Försök uppskatta mängden av varje ingrediens som tvååringen viftar ner i skålen, så summan inte avviket alltför mycket från orginalreceptet. Avlägsna överflödigt salt, samt andra oönskade produkter, såsom nyponsoppspulver och duploklossar) ur skålen innan det hunnit blandas för mycket. Vispa. Eller.. låt tvååring vispa. Ja, med elvisp. Håll tvåårings fingrar borta från visparna, samtidigt som du hindrar skålen från att välta och ser till att vispen håller sej i skålen, så du slipper ett chokladsmetsdekorerat kök! Skaffa gärna några extra händer... kan vara bra att ha till detta.
2: Grädda.
Börja med att smörja en form. Försök hindra tvååring från att använda hela ströbrödspaketet. Sopa upp resterande ströbröd från golvet. Häll det mesta av smeten i formen... torka upp resten från bänkar, golv och tvååring. Stänken på fönstren kan du ta senare.
Placera tvååringen i en annan del av bostaden och spring sedan tillbaka till köket och försök hinna ställa in formen i ugnen innan tvååringens fingrar följer med. Vrid rätt ugnstemperaturen och stäng av spisplattorna. Låt tvååringen sköta disken av vispar och skålar.
3: Provsmaka.
Under kakans gräddningstid bör du vid upprepade tillfällen återjustera ugnstemperaturen. När kakan sedan är färdig upprepas proceduren med att placera tvååringen i en annan del av bostaden och sedan löptävla till ugnen. Förhoppningsvis hittar du grytlapparna, annars kan du titta i leksakslådan, under kökssoffan eller i hundens vattenskål.
När kakan svalnat är det lämpligt att ge den duktiga tvååringen en smakbit! Placera denna på behörigt avstånd från köket, så får du några minuter på dej att återställa detta till sitt forna skick.. Sanera sedan tvååringen och allt i hans omgivning från kaksmulor och tillhörande, chokladkladdiga fingeravtryck.
4: Dekorera.
Låt tvååringen dekorera kakan fint efter eget tycke och smak. Låt sedan tvååringens äldre syskon dölja diverse provsmakade områden med ytterligare dekorationer, och voila!! En supersöt kaka till pappan på alla hjärtans dag!!
(på vuxenspråk: en devil´s chocolate cake med seg chokladfudgekräm. Täckt med White fluffy frosting. )
Det är svårt att blogga ibland. Speciellt när det är så mycket som händer men som man inte KAN blogga om!! Av olika anledningar. Vi har ett nytt extrabarn här. Jättekul! Upptar mycket tid och engagemang, men känns SÅ meningsfullt! Det ger ...
Igår var det så luciafirande på dagis. Det är nionde gången mina barn är med i avd.2´s luciatåg, ochdet är alltid lika mysigt!! I år var det ju då Alfred och Agaton som stod för stjärnglansen. Två stiliga stjärngossar, minsann! Och Alfred sjöng...
... är inte en värst rolig blogg alls! Men ni får hålla tillgodo ett tag ändå. För det jag just nu har att välja på är att blogga utan bilder, eller inte blogga alls! Våran kamera har blivit knäpp och laddar ur batterierna efter en halv min...
Nej men, hörrni.... börjar det inte bli dags att skaka liv i den här gamla bloggen igen?? Jag lovar ingenting. Garanterar inte inlägg varje dag. Men kanske iallafall något litet då och då? Här stundar nämligen nya tider! Den 24:e Januari blir...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
||||
|