Alla inlägg den 4 februari 2009

Av Jenny - 4 februari 2009 15:08

 

Sådär! Nu är Agaton döpt!


Vi är SÅ nöjda med dopet! Det blev precis sådär familjärt och oformellt som vi ville ha det!

Prästen var lite nervös och vimsig, eftersom det var hans första dop i denna församlingen, men Alfred gav honom applåder och hejjarop när han började prata ;-)

Alfred tyckte förresten att psalmboken var väldigt kul!! Massor av sånger ju! Allihop lät misstänkt likt bä bä vita lamm i Alfreds tolkning, men vad gör det? :-P

 Han gillade dock inte att mamma och morbror fick sjunga själva... och spela piano!! Haqn ville OCKSÅ spela piano!! Eller.. han ville iallafall INTE sitta kvar i bänken med pappa! Det fick hela kyrkan höra! ARG kan man bli då!

Rune läste doptexten


Och så fick ju då lillebror tvätta håret ;-)


Prästen och Agaton:


Efteråt samlades vi i lokalen för lite mat, samt kaffe och tårta!

Vi bjöd på salladsbuffé, med kyckling, skinka, fetaost, räkor, ägg, massor av grönsaker och frukt samt bröd och smör. Det var väldigt populärt hos de allra flesta!


Till kaffet hade rune gjort sin specialitet: Kransekage!! SÅ gott! Och snyggt med för den delen ;-)


Tårtan gjorde jag helt mjölk.och nötfri, för att alla skulle kunna äta. Den blev skapligt god, men visst märktes det att det inte var "riktig" grädde i .

Chokladbottnar med ett lager jordgubbsmousse och två lager vaniljmousse.


Agaton blev flitigt uppvaktad av sina gäster. Här är gullungen flankerad av tant Elin och tant Tove!


Sötaste kusin Filippa!!


En hel massa fina presenter fick han också... tyvärr kom inte alla med på bild :-( Men här är några!!

Riktigt snygga kläder fick han av "tanterna" ;-)


.. och en helt underbar filt och kuddöverdrag av gudmor!


En fin tårtspade fick han av mormor och morfar, som traditionen bjuder ;-)


Lyckopengen fick han av gammelmormor! Så söt!


Ett fint fotoalbum med tennram från morbror med familj!


Ett otroligt fint set med hadangerbestick från gudfar med familj!


Och från farmor fick han alla dessa. Silversked, tennsparbössa, karusellsparbössa/speldosa, samt en nalle som inte kom med på bild.


En hel del annat fick han också, som tyvärr lyckades smita från kameran... TACK allihop!!


Jag är så glad att jag har en så underbar familj och vänner! Ni vet verkligen vad som är viktigt i livet! Äs så glad att ni ville dela denna dagen med oss, och gjorde den till den mysiga stund som det blev! Det är så skönt att kunna vara sej själv och slappna av, även i mera högtidliga tillfällen, och veta att alla är där för att de VILL vara det. Inga konstlade, falska artighetskonversationer, utan bara varm omtänksamhet och glädje... Ni är underbara!!

Det är så synd att det finns människor som inte har vett att uppskatta gemenskapen med nära och kära. Som inte kan se bortom sitt eget ego. De förstår inte vad de går miste om! Jag tycker så synd om de människor som tror att kärlek visas med presenter och pengar, istället för omtanke och närvaro.. de kan inte ha det särskilt roligt i livet, för det går inte att bygga några hållbara relationer utan äkta engagemang.

Det finns ju människor som inte kan göra någonting utan baktankar.. De "köper sej fri" med presenter och grejjer, för att slippa engagera sej, och är enbart ute efter att själva få uppmärksamhet för att de är SÅ generösa.

De har alltid inställningen att alla andra ska stå i tacksamhetsskuld, och verkar inte göra någonting för att de verkligen VILL!


Förlåt min utsvävning... blir bara så sorgsen ibland, när folk inte tar vara på vad de har, utan förstör för alla med en negativ attityd. Hoppas att de någon gång inser att de som blir mest lidande är de själva.


Jag har sån TUR som har så UNDERBARA människor runt mej och min familj! NI  ÄR BÄST!

Tyvärr var det ju ett par som av olika hälsoskäl inte kunde komma... ni fattades verkligen! KRAMAR till er!! (ni vet vilka ni är ;-) )


Och till min fantastiska, duktiga, omtänksamma Fredrik.. Älskar dej!! Du är bäst! Utan dej hade jag aldrig hunnit med allt som skulle göras innan dopet! Det är så härligt att se hur du njuter av att ta hand om våra pärlor!


Återigen!

STORT tack för en härlig dophelg!

Presentation


Min blogg är en sporadisk, impulsiv blogg om min vardag, livet, kärleken, tankar och åsikter. Bloggar när jag får lust och uppdaterar när jag vill. Mycket bilder och mycket svammel! Håll till godo!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sedan 100115 har såhär många varit här!


Ovido - Quiz & Flashcards